Open-Monumentendagen zaterdag 8 en zondag 9 september

Op beide dagen is Wester-Amstel geopend van 10 tot 17 uur.

Er is een informatiestand, waar ook zaden en thee (zie hiernaast) uit de tuin te koop zijn. Op het halve uur is er een rondleiding van ongeveer een half uur in het huis. Ook tuin en park zijn te bezoeken.

Er is een smartphone-audiotour en in het park is ook een gedichtenroute uitgezet (zie hieronder).
Tevens is er een expositie met schilderijen en beelden.

Voor de inwendige mens is er thee, koffie en limonade.

Tuin en park en een deel van het huis zijn rolstoel-toegankelijk.

 
 

Thee-laboratorium

Buitenplaats Wester-Amstel staat al enige tijd bekend om haar informatieve rondleidingen door het huis en haar mooie vrij toegankelijke park en kruidentuinen. De zaden van de ter plekke biologisch geteelde planten worden elk jaar geoogst en verkocht, zodat er weer nieuwe kruiden en groenten uit kunnen worden opgekweekt.

Voor de Open Monumentendagen hebben een aantal dames van de tuingroep een wel heel bijzonder assortiment samengesteld. Uit een aantal ’geheime’ kruidenmengsels werd een winnaar gekozen als zijnde de meest verfijnd opmerkelijke Wester-Amstelthee van 2018. Hopelijk een traditie voor de komende jaren.

Daarnaast is er ook een rustgevende, een opwekkende en een puur op smaak geselecteerde thee. Met ludieke aanprijzingen als ’voor zijn frisse adem’ en ’goed voor haar geheugen’ zullen vooral de speciale man- en vrouwthee wel in de belangstelling staan. Ook de kunstig genaaide zakjes met de allemansvriend lavendel zijn weer te koop.

De vorig jaar zo succesvolle flesjes met verschillende kruidenazijn krijgen een vervolg in de vorm van met selecte kruiden ingemaakte citroenkomkommers, rode bietjes en een spicy chutney. Mocht u hierna de smaak te pakken hebben, dan kunt u van een groot aantal kruiden de zaden kopen om er zelf mee aan de slag te gaan.

 

 

 

Gedichtenroute

 

Op zaterdag 19 mei is de jaarlijkse Gedichtenroute weer geopend. Deze keer is de route gewijd aan Jan Nooij, die prachtige gedichten schrijft over bijvoorbeeld, de Amstel en de Waver, maar ook over herinneringen. Veel van zijn gedichten zijn melancholiek, maar er zitten ook grappige bij.
Jan Nooij is een van de vrijwilligers van het park- en tuinteam van Wester-Amstel, maar hij zet zich ook met liefde in voor allerhande klussen, en verleent hand- en spandiensten voor de groep Literair.

De gedichtenroute is te volgen ma-vrij 9-16:30 uur en zat-zo 11-16:30 uur. De toegang is gratis.

 


 

 

 

 


Zomerschilderen voor kinderen

Zoals elk jaar is er ook dit jaar op Wester-Amstel zomerschilderen voor kinderen van 7 tot 12 jaar De data zijn 22, 25 en 29 augustus en 1 september van 12 tot 16 uur. Weer onder leiding van Marianne Wagemaker, die steeds  nieuwe ideeën heeft. Er wordt geschilderd en geknutseld. Zondag 2 september om 15 uur wordt al het werk tentoongesteld.

Kosten: € 12,50 per middag (2e kind uit zelfde gezin € 10,00), € 40,00 voor 4 middagen.

Opgeven: kinderschilderen@wester-amstel.nl.


 

 

 

.