In de schijnwerper

 


Watertaxi

Op proef vaart er een watertaxi van restaurant De Oude Smidse naar Wester-Amstel. Onderweg wordt een stop gemaakt bij proeverij Kek bij molen De Zwaan. De boot vertrekt vanaf 12:00 ieder uur tot 16:00 vanaf De Oude Smidse, en vanaf 12:30 ieder uur tot 16:30 vanaf de steiger van Wester-Amstel.

  Een rondtocht duurt een uur, tickets kosten € 10 en zijn de hele dag geldig. De boot vaart donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag bij mooi weer.

 

 

Zondag 11 juni Amstellanddag!

Op 11 juni is er weer een Amstellanddag, en Wester-Amstel doet volop mee met allerlei activiteiten.

Er valt van alles te zien en te doen. Na de opening door Amstelveens burgermoeder kunt u luisteren naar het salonorkest, kijken naar de imker, iets proeven en/of kopen van de versmarkt of meegaan met een van de rondleidingen door het huis of de tuinen.

 

Kinderen kunnen een speurtochtje doen, of heel goedkoop een tweedehands kinderboek uitzoeken en meenemen. Voor de kleintjes vanaf 2 jaar is er  om 13.30 uur een voorstelling in de kindertent, en voor de iets groteren één om 15.00 uur. De dag wordt afgesloten met swingende muziek.

De hele dag door is er gratis koffie en thee en limonade, en voor een klein prijsje cake en taart en pannenkoeken.

We hopen op mooi weer! Aangezien er weinig parkeerruimte is, raden we u aan per fiets te komen.

 


Audiotour

Op 11 juni wordt ook een audiotour door het park en de tuinen van Wester-Amstel gelanceerd. Deze is dan (zowel in het Nederlands als het Engels) te downloaden via www.westeramstel.com.

 

 

 

 


Gedichtenroute

Dit jaar is de gedichtenroute, die elk jaar in het park van Wester-Amstel uitgezet wordt,  gewijd aan Germa Harmsen, een bijzondere vrouw die jarenlang deel uitmaakte van de afdeling Literair van Wester-Amstel. Zij was een veelzijdig mens, voormalig onderwijzeres, en had kennis van de meest uiteenlopende zaken.

Haar prachtige, toegankelijke gedichten gaan over de natuur, de omgeving, en het leven. Zij zullen u ongetwijfeld aanspreken.

Het park met de gedichtenroute is geopend  ma-vrij van 9.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 16.30 uur.

De toegang is gratis. Honden zijn niet toegelaten.